Home
371,475 Products

Eno Food Supplements

371,475 Products
×
We are working hard on getting this feature ready for you. Stay tuned!
Go to Shop −3%
Izliyah Kitchen [PROMO] Homemade Baby Food
RM 15.50 RM 16.00
Shopee

READY STOK💥💥 Basic homemade Babyfood untuk bayi 6 hingga 8 bulan... Terdapat 10 variation: 1. Serbuk ayam RM22/70g -- 8 bulan 2. Serbuk bilis RM20/100g -- 7 bulan 3. Basic Travelling RM34.00 -- FREE 4 SACHET BASIC CEREAL 💋Serbuk sayur RM22 /150g -- 6 bulan Peas | Carrot | Pumpkin 💋Serbuk Buah RM22 /150g -- 6 bulan Sweet Potato | Sweet Corn | Mango 💋Serbuk rempah RM22/60g Kunyit | Halia | Bawang Putih 4. Basic Cereal 💋Rice cereal 💋Brown rice cereal 💋Oat cereal 💋Barli cereal Mudah disediakan... Beras putih dan beras perang: - Bancuh dengan air suam.. Masak atas dapur selama 3-5min. - Digalakkan campur dengan serbuk ayam atau serbuk bilis untuk sumber protein. Dan campurkan puree atau serbuk sayuran Izliyah Kitchen sekiranya anda travel. - Serbuk sayuran (Vege Powder Izliyah Kitchen) boleh dibeli dengan saya.Terdapat 3 jenis sayur dalam satu set bernilai RM22. Oat dan barli: - Boleh dibancuh dengan air suam sahaja.. - Digalakkan campur dengan serbuk ayam atau serbuk bilis untuk sumber protein. Dan campurkan puree atau serbuk sayuran Izliyah Kitchen sekiranya anda travel. - Serbuk sayuran (Vege Powder Izliyah Kitchen) boleh dibeli dengan saya.Terdapat 3 jenis sayur dalam satu set bernilai RM22. Basic cereal dan serbuk perisa Izliyah Kitchen bukan hanya sesuai utk bubur bayi. Malah boleh digunakan sebagai tambahan dalam masakan lain seperti lempeng, nasi goreng, cekodok, sandwich, bahan perapan ayam dan ikan goreng, cendawan goreng tepung dsb. Semua cereal menggunakan bahan organic kecuali beras putih. Boleh dapatkan maklumat lebih lengkap dengan klik www.wasap.my/60173211689/babyfoodIK

Read more
Go to Shop
Shop: Bbhypermart.com Autumnz Food DEHYDRATOR
RM 196.50
Shopee

Before purchase our product(s), please get used with our simple Terms & Conditions on our Store Profile to avoid hassle later on. Thanks. The Autumnz Food Dehydrator can be used to dry any fruits and vegetables of your choice through a drying process in 40°C – 70°C warm air. It makes dried fruits and vegetables to be served as healthy food, rich of nutrients enjoyed by everyone. Storing these dried foods in proper airtight containers allow them to be kept for longer time. Get the basics down, you’ll be amazed at the variety of food you can prepare and preserve. Features: Digital temperature controller - Controls temperature from 40°C - 70°C with LCD display Digital time controller - Controls time from 1-36 hours with LCD display Ideal for all food types and sizes - Suitable for different fruits, vegetables and herbs Spacious trays with a free mat - 5 transparent and stackable trays (32cm x 25cm each) and a free mat to hold smaller size food Transparent lid - Helps to monitor drying process easily Superior air circulation - Promotes even drying Note: Drying time may vary depending on the food’s thickness and hydration status. Kindly refer to the “Food Drying Temperature/Time Reference Table” in the manual guide for guidance. Self collect (by appointment basis) Shopee chat, call or WhatsApp 0123232921. Waze or Google map Bbhypermart.com for location. or COD at below location Sunday - Amcorp Mall, Petaling Jaya (PJ) Flea Market 10 am till 5 pm.

Read more
Go to Shop −50%
Compo Health SpaQ Junior
RM 37.50 RM 75.00
Shopee

Spa Q Junior merupakan makanan tambahan yang berasaskan naturopathy dan homeopathy serta sarat dengan khasiat dari sumber Royal Jelly, Habatussauda, Kurma dan Ziziphi Spinosae yang bermutu tinggi dan berkhasiat untuk kesihatan tubuh. KANDUNGAN Semen Juglandis (Biji Walnut), Lycii (Beri Goji), Lyophilized Royal Jelly. Koko, Longan, Ziziphi Spinosae, Bulbus Lilii, Habatussauda, Kurma, Madu & Vitamin C. Ramuan tersebut bukan sahaja mampu membekalkan tenaga fizikal, malah berupaya meningkatkan keupayaan mental untuk membantu anak-anak anda lebih cerdas dan mudah menumpukan perhatian terhadap pelajaran. SPA Q Junior diformulasikan untuk menambah kecerdasan otak berfikir dengan baik serta untuk kepintaran minda. Berasaskan naturopathy & homeopathy. SPA Q Junior : Sesuai untuk anak-anak yang berumur 12 tahun dan kebawah (boleh kunyah). KEBAIKAN SPA Q JUNIOR: 1) Mencerdaskan minda. 2) Menghilangkan rasa malas. 3) Menghubungkan sel-sel otak agar minda dapat berfungsi dengan baik. 4) Menghilangkan rasa letih. 5) Menambahkan tenaga. 6) Antioksida dan membuang toksid dalam badan. 7) Menghilangkan rasa mengantuk dan keletihan. 8) Menstabilkan selera makan. 9) Mengurangkan risiko barah / kanser. 10) Melancarkan peredaran darah. CARA PENGAMBILAN SPA Q JUNIOR 1. Ambil 1 biji seminggu setiap kali sebelum sarapan. 2. Mulakan dengan bismillah, selawat sebanyak 3 kali dan niat. Kandungan : 14 biji (tahan untuk 3 bulan setengah) Expiry date:01/06/2019 #kids #supplements #healthy #junior #spaQ

Read more
Go to Shop
🌸JUS CALIPH 350ML🌸
RM 45.00
Shopee

Jus Caliph Kids Expert - Stage 2 💝 MIA SARA 💝 (Jus Calips Kids Expert Stage 2 - ini untuk golongan kanak-kanak lelaki dan perempuan yang berumur lingkungan dari 1 tahun hingga 7 tahun dan ke atas.) 🥛Jus Caliph Kids Expert menyokong perkembangan serta fungsi otak dan membekalkan nutrien penting untuk minda yang kurang di dalam diet kanak-kanak.🥛 📌Kelebihan dan Manfaat Jus Caliph: 1. Merupakan makanan sunnah yang sangat berkhasiat. 2. Penawar kepada pelbagai penyakit. 3. Meningkatkan perkembangan minda kanak-kanak. 4. Membantu kanak-kanak cepat menghafal. 5. Meningkatkan kesihatan tubuh dan antibodi kanak-kanak. 6. Kurma, Kismis, Madu, Delima dan Buah Tin merupakan makanan yang sangat digalakkan untuk diamalkan oleh semua umat islam termasuk kanak-kanak. ‼️Setiap bahan yang terkandung di dalam Jus Caliph Kids Expert memiliki kehebatannya tersendiri yang mampu menjadi penawar pelbagai penyakit dan perkembangan minda bukan sahaja terbukti secara saintifik, malahan turut diperakui khasiatnya oleh baginda Rasullah SAW melalui ayat-ayat suci al-Quran dan juga Hadis.‼️ 😍Amalan pengambilan gabungan makanan melalui Jus Caliph Kids Expert bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malah dapat membantu anak-anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian mereka😍 ➡️Ciri-Ciri Jus Caliph Kids Expert: Jus Caliph Disediakan di dalam botol berbentuk cecair Penggunaan 1 botol (350ml) Jus Caliph tahan sehingga 1 bulan (bergantung pada umur anak) Perisa Buahan Campuran yang digemari oleh kanak-kanak ➡️Cara Pengambilan Jus Caliph Kids Expert: 1 hingga 3 Tahun - 1/2 sudu kecil (2.5ml) Jus Caliph sebelum sarapan dan sebelum tidur 4 hingga 6 Tahun - 1 sudu kecil (5ml) Jus Caliph sebelum sarapan dan sebelum tidur 6 hingga ke atas - 1-2 sudu besar (10-20ml) Jus Caliph sebelum sarapan dan sebelum tidur. .................

Read more
Go to Shop −20%
Shop: Lpharmacy APPETON LYSINE SYRUP
RM 40.70 RM 50.90
Shopee

Appeton Multivitamin Lysine Syrup is a dietary supplement for children, to improve their appetite and promote growth. This product is suitable for children below 4 years old because it is in the form of liquid and majority of the nutrients comply with 100% of United States Dietary Reference Intake (US DRI) for children, 1-3 years. Some children develop poor appetite and poor eating habits because of pressure from school, illness, attraction to fast food, having too many activities and hectic timetables in school. This will result in a poor performance in school, frequent illness, weight loss, fatigue and further loss of their appetite. Children that are lacking in certain nutrients will also cause a reduction of appetite and growth. Lysine and vitamin B complex are good examples. Lysine is an essential amino acid that cannot be synthesized in the human body. Lysine helps in calcium absorption, which is an essential nutrient to enhance bone growth. It also promotes muscle growth, height gain and weight gain. Lysine enhances the metabolism with Vitamin B Complex. This combination helps to improve appetite due to higher body metabolism and demand towards food intake. Although lysine can be derived from cereals such as wheat, rice and corn, it is insufficient in quantity. Furthermore, cooking, baking and deep-frying reduce the lysine content in food. On the other hand, vitamin B complex, which is water-soluble vitamins, are easily destroyed or leached out during food storage and preparation. A sufficient amount of multivitamin (example: Vitamin A, D, B, C and E) is required daily and continuous supply is needed especially for water soluble vitamins (vitamin B and C) which are not stored in the body. Appeton Multivitamin Lysine Syrup is a dietary supplement fortified with Lysine for a healthy appetite and healthy growth. It comes in clear syrup which is easily absorbed and safe to be taken because there isn’t any additional artificial colouring and alcohol. Appeton Multivitamin Lysine Syrup also comes with a dose master that can help parents for easy feeding and accurate measurement.

Read more
Go to Shop
Shop: Zkiddie Happy Tot Snacks
RM 21.00
Shopee

VANILLA OAT Ingredients organic buckwheat flour, milled organic flaxseed, organic palm oil, organic brown sugar, organic oat flour, organic tapioca starch, organic brown rice flour, organic evaporated cane juice, organic honey, organic vanilla extract, sodium bicarbonate, sea salt. CINNAMON SWEET POTATO Ingredients organic buckwheat flour, milled organic flaxseed, organic palm oil, organic brown sugar, organic brown rice flour, organic oat flour, organic tapioca starch, organic sweet potato powder, organic evaporated cane juice, organic honey, sodium bicarbonate, organic vanilla extract, organic cinnamon, sea salt, organic allspice. PUFFED ANCIENT GRAIN DINO SNACK TOMATO, BASIL & CHEDDAR Ingredients organic brown rice flour, organic quinoa flour, organic canola oil, organic cheddar cheese powder (organic milk, cultures, salt, enzymes), organic tomato powder, organic amaranth flour, choline bitartrate, calcium carbonate, tricalcium phosphate, sea salt, natural flavor, mixed tocopherols (to preserve freshness), organic basil. contains milk. KALE, SPINACH&CHEDDAR Ingredients organic brown rice flour, organic quinoa flour, organic canola oil, organic cheddar cheese powder (organic milk, cultures, salt, enzymes), organic amaranth flour, organic spinach powder, organic kale powder, choline bitartrate, calcium carbonate, tricalcium phosphate, sea salt, natural flavor, mixed tocopherols (to preserve freshness). contains milk.

Read more
Go to Shop −9%
Shop: NR Online Caliph for Baby
RM 36.00 RM 39.90
Shopee

Caliph for Baby (Stage 1) ADAKAH BAYI ANDA KERAP DEMAM DAN SAKIT?? Bila anak demam, bakteria baik dan jahat sedang berperang di dalam badan. Pasti kita terfikir bagaimana mahu membantu bayi anda? Bagaimana cara untuk membantu mereka? Prebiotik FOS yang terkandung di dalam Jus Caliph for Baby insha-Allah dapat membantu kekebalan tubuh badan mereka. APA ITU JUS CALIPH FOR BABY? Jus Caliph for Baby merupakan makanan tambahan khas daripada ekstrak buah-buahan dan Prebiotik FOS untuk bayi yang berumur 7 bulan ke atas bagi merangsang sistem imunisasi badan menjadi lebih baik. Tambahan Prebiotik FOS di dalam produk ini mampu membantu meningkatkan sistem imun badan bayi anda. Semakin banyak sumber prebiotik yang diambil, maka jumlah bakteria baik di dalam sistem pencernaan bayi akan meningkat. ANTARA BAHAN BERKHASIAT YANG TERKANDUNG DI DALAM JUS CALIPH FOR BABY IALAH: FOS (fructo-oligosacharride) Kismis Biji Aprikot Delima Buah Tin Caliph for Baby Membantu Meningkatkan Imunisasi dan Penghadaman Kanak-Kanak KENAPA BAYI ANDA PERLUKAN TAMBAHAN PREBIOTIK? Prebiotik merupakan berbagai jenis nutrisi yang diperlukan oleh bakteria baik di dalam tubuh bayi anda. Pengambilan Prebiotik juga dapat membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh bayi anda. Dengan adanya Jus Caliph for Baby ini secara tidak langsung dapat membantu merangsang bakteria baik di dalam tubuh bayi anda. PENGENALAN PRODUK Caliph for Baby (Stage 1) merupakan jenama keluaran 2016 dari Raffelinna Sdn. Bhd. selepas kejayaan Jus Caliph Kids Expert yang kini dikenali sebagai Caliph for Kids (Stage 2). SASARAN PRODUK; Ibu bapa dan penjaga yang mempunyai kanak-kanak lelaki dan perempuan berumur lingkungan dari 7 bulan sehingga 1 tahun.

Read more
Go to Shop
Caliph Jus
RM 44.90
Shopee

2016 Produk JUS CALIPH | memberi kecergasan minda & perkembangan & fungsi otak anak anak. CALIPH Supplement For Kids Jus CALIPH | memberi kecergasan minda & perkembangan & fungsi otak anak anak. Jus CALIPH - Makanan Sunnah Tambahan untuk membantu meningkatkan 'brain function', kecerdasan dan kecergasan anak anak. JUS CALIPH JUS CALIPH Jus Caliph - Sunnah Supplement For Kids. ➠Ibu Bapa yang prihatin akan memberikan anak-anak mereka makanan tambahan untuk kecergasan minda dan tumbesaran anak-anak mereka. ➠Namun, produk yang tidak berkesan dan rasa yang kurang enak tidak digemari anak-anak akan menyebabkan kerugian kemudian hari, ➠Cubalah Caliph- Sunnah Supplements for Kids. InshaAllah, anak-anak anda pasti gemari nya dan akan dapat menikmati 1001 khasiat didalamnya. Caliph Supplement for Kids minuman yang terbaik dapat memberi kecergasan minda & perkembangan & fungsi otak anak2. ⋙Anak anda kurang selera makan? ⋙Kerap demam & selesema? ⋙Kurang aktif dan kurang bercakap? ⋙Anak anda susah menghafal dan tumpukan perhatian? ⋙Anak anda kurang aktif dan tidak bermaya ? Jika anak anda berumur 1 Tahun ke atas mengalami masalah ini , Jangan risau, mereka hanya perlu dibekalkan dengan makanan tambahan yang boleh membantu perkembangan otak dan meningkatkan fungsi nya. InshaAllah. JIKA ANAK ANDA ADA MASALAH INI; ⋙Sering bermain semasa guru mengajar (tidak fokus) ⋙Tidak mahu membuat kerja rumah (malas sebab tidak faham) ⋙Sukar bangun tidur untuk kesekolah (sering keletihan) ⋙Suka memberontak dan bergaduh dengan adik beradik ⋙Tidak mendapat kecemerlangan dalam pelajaran InsyaAllah semua ini boleh di atasi dengan JUS CALIPH Supplements. Selain didikan yang berkesan, anak-anak juga perlu dibekalkan dengan vitamin, minerals dan makanan tambahan yang mampu membantu perkembangan otak dan fungsinya selain memberi antibodi yang tinggi untuk mengelakkan mereka kerap jatuh sakit. PEMAKANAN; Di cadangkan minum guna sudu PLASTIK dan hanya 2 kali sehari sebelum sarapan dan sebelum tidur. Boleh bagi minum 2 kali sehari. Sukatan Caliph Supplement. 1-3 Tahun. ½ sudu kecil (2.5ml) sebelum sarapan. ½ sudu kecil (2.5ml) sebelum tidur. 4-6 Tahun. 1 sudu kecil (5ml) sebelum sarapan. 1 sudu kecil (5ml) sebelum tidur. 6 Tahun Ke Atas. 1-2 sudu besar (10-20ml) sebelum sarapan. 1-2 sudu besar (10-20ml) sebelum tidur. Produk caliph ini di daftarkan dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan Pengkelasan Makanan Tambahan. ‪‎Diproses di Kilang Muslim Bertaraf GMP dan mempunyai Sijil Halal dari JAKIM #kidsupplement #braindevelopment #juscaliph #juscaliphmurah #juscaliphoriginal

Read more
Go to Shop
H-FOCUS SUPPLEMENT MINDA
RM 100.00
Shopee

ADA ORANG FITNAH ANAK AKAK TIDUR DALAM KELAS!!! . . . Sebelum ni anak akak pergi sekolah ok je, selepas tu jiran sebelah cakap anak akak selalu tidur dalam kelas! Hish..akak mula risau la..akak ada perasan dia selalu balik sekolah nampak letih je.,mungkin, sebab sekolah pagi dan petang. . . . Kesian anak akak, siang dgan pergi sekolah,penat bersukan,malam nak siapkan homework lagi..akak cerita kat shuben akak pasal masalah anak akak ni.Selang 3 hari shuben bagi produk H-Focus ni. . . Akak pun try la bagi kat anak akak ni. Dengan asbab hfocus dan izin ALLAH, Alhamdulillah anak akak kini dah semakin bertenaga. Muka dia dah tak nampak letih.Semakin aktif :) Cikgu bagitahu anak akak pun dah tak tido lat kelas dah.. Waaaa terharu nye saya. TQ H-FOCUS :') . Kanak-kanak memang akan cenderung kepada cepat letih kerana tenaga yang terkumpul didalam badan telah habis digunakan. Ini di sebabkan faktor bermain,kurang zat besi,kurang air dalam badan,kurang tidur. Kandungan h-focus mempunyai kalsium,kurma,kismis,badam hijau,bijirin,anggur,tomato dan vitamin c yang boleh memerikan tenaga dan zat besi untuk tubuh badan. .. . . INSYALLAH** H-FOCUS MEMBANTU ANAK ANDA MENJADI:- ✅ Mudah bangun tidur ✅ Mudah tidur bagi yang susah tidur ✅ Lebih fokus ✅ Tidur yang puas ✅ Memberi tenaga, ✅ Lebih mentaati ibu bapa ✅ Mudah menghafal, ✅ Mudah faham ✅ Hilang gagap ✅ Mencerahkan mata ✅ Membantu memulihkan gugup ✅ Menghilangkan penyakit nyanyuk, ✅ Ketenangan bertambah ✅Menghilangkan rabun ✅ Anak mudah makan nasi. ✅ Minda menjadi aktif, ✅ Idea bertambah ✅ Memberikan penglihatan yang lebih jelas ✅ Menjadi bertambah kreatif. . . ❤❤13 Kandungan & Khasiat h-focus yang bagus dan sangat baik untuk mata dan minda ❤❤ 1.Colostrum (Kolostrum) 2.Calcium (Kalsium) 3.Algae DHA (DHA Alga) 4.(Kurma) 5.Raisin (Kismis) 6.Honey (Madu) 7.Pistachio (Kacang Pistachio) 8.Cereals (Bijirin) 9. Centella asiatica –(Daun Pegaga) 10. Blackcurrant – (Anggur Hitam) 11. Lycopene (Tomato) 12. Vitamin C (Vitamin C) 13. Pomegranate (Buah Delima) *Kesemua kandungan ini merupakan sumber yg tinggi dengan Serat, Vitamins, Minerals dan nutriens yang lain* . . Bahan Semulajadi 100% Tiada kesan sampingan 1 botol - 100 biji untuk 2 bulan Tablet vitamin berperisa coklat. (Anak mmg suka) Cara makan hanya kemam atau kunyah. . . Mulakan dengan memberikan mereka H-Focus untuk penglihatan mata,kesedaran minda yang optimum dan kecemerlangan imaginasi untuk muncul sebagai orang yang ternama, terulung dan terhebat di hari ini :)

Read more

Top Eno Food Supplements Price List 2018

Top 10 products Price Store
ENO lemon Fruit Salt 100g RM 9.80 Shopee
ENO fruit salt 200g RM 13.90 Shopee
ENO Lemon 100G RM 9.00 Shopee
ENO White 100G RM 9.00 Shopee
Powder Efferevescent 200gm RM 10.70 Shopee
ENO Ginger 100g RM 9.00 Shopee
ENO White 200g RM 13.00 Shopee
ENO fruit salt 100g RM 8.90 Shopee
ENO Lemon (200g) RM 11.80 Shopee
Eno Fruit Salt 200g (Exp: 02/2019) RM 10.70 Shopee
Most Popular
ENO lemon Fruit Salt 100g

Available in Shopee RM 9.80 Go to Shop