Home
31 Products
Home  >  Baraka

Baraka Online Store

31 Products
_
×
We are working hard on getting this feature ready for you. Stay tuned!
Go to Shop
BARAKA Habbatussauda'- 24capsule
RM 13.50
Shopee

Baraka (Habbatus-Sauda) adalah produk makanan tambahan yang membantu meningkatkan sistem ketahanan tubuh, sekaligus menjanjikan tahap kesihatan yang baik bagi lelaki & wanita. Pengambilan Baraka (Habbatus-Sauda) secara berterusan dalam kehidupan seharian akan menjamin tahap kesihatan yang optimum. 1 kotak mengandungi 24 kapsul lembut. Baraka (Habbatus-Sauda) tidak mengandungi sebarang kesan sampingan yang boleh memudaratkan kesihatan. Ini kerana ia mengandungi minyak Habbatus-Sauda yang tulen & bebas dari sebarang bahan pengawet. * Original product comes in Green Box with hologram approval sticker from MOH, Malaysia & uses HALAL bouvine based soft gel certified by El-Azhar Fatwa Committee, Egypt. BARAKA HABBATUS SAUDA KAPSUL (24 KAPSUL) Amalan mengambil Habbatus Sauda secara berterusan menyebabkan kesihatan yang berpanjangan. Antara kebaikannya ialah : 1. MEMBERI TENAGA : keletihan, sakit-sakit badan, mudah mengantuk. 2. MENINGKATKAN IMUNISASI : mengelakkan dari jangkitan penyakit, meningkatkan sel pembunuh penyakit, sesuai untuk penghidap AIDS, pesakit kanser, penyakit berkenaan ketahanan badan, membantu melawan penyakit. 3. ANTI-INFLAMASI : mengurangkan bengkak & radang, sesuai untuk pesakit asma (radang paru-paru), sakit kulit ekzema (radang kulit) & arthritis (bengkak sendi). 4. SALURAN PERNAFASAN : melegakan saluran pernafasan yang membengkak. 5. ANTI-HISTAMINE : mencegah cetusan histamine (punca alahan) dalam badan, sesuai untuk mereka yang mempunyai alahan kepada makanan (makanan laut dsb) & debunga juga asma). 6. ANTI-BAKTERIA : mengelakkan dari jangkitan e-Coli, V cholera & shigella, mengubati cirit-birit, sesuai untuk kesihatan dalam perut & usus, mengatasi masalah bau mulut, tonsil. 7. PENYAKIT WANITA : membetulkan putaran haid, memperbanyak air susu ibu, meningkatkan tenaga, meningkatkan kesuburan. 8. SALURAN PERKUMUHAN : merawat jangkitan pundi kencing, melawaskan perkumuhan. 9. ANTI PARASIT : membunuh cacing dalam perut, juga sesuai untuk kanak-kanak (lebih dari 5 tahun). 10. MENINGKATKAN DAYA INGATAN : mempunyai asid omega-6 & asid omega-3 yang baik untuk otak & kecerdasan. 11. MERAWAT TENAGA BATIN : berpotensi meningkatkan tenaga seksual (untuk lelaki & wanita). 12. MENGECUTKAN KETUMBUHAN (ANTI-TUMOR) : sesuai untuk mereka yang mempunyai ketumbuhan, kanser, tumor dan lain-lain. 13. MENGAWAL KOLESTEROL & KADAR GULA. Seperti suplemen lain, Habbatus Sauda harus diamalkan secara berterusan dalam kehidupan seharian untuk anda mendapatkan kesan yang optimum.

Read more
Go to Shop −32%
Baraka KAPSUL 24BIJI | SharifahOnline
RM 10.00 RM 14.90
Shopee

KAPSUL BARAKA 24biji Kelebihan Habbatus Sauda yang diakui berkesan oleh penggunaMemberi Tenaga Keletihan, sakit-sakit badan, mudah mengantuk Meningkatkan IMUNISASI Mengelakkan dari jangkitan penyakit, meningkatkan sel pembunuh penyakit, sesuai untuk pengidap AIDS, pesakit kanser, penyakit berkenaan ketahanan badan, membantu melawan penyakit Anti Inflamasi Mengurangkan bengkak dan radang, sesuai untuk pesakit asma (radang paru-paru), sakit kuliteczema (radang kulit) dan arthritis (bengkak sendi) Saluran Pernafasan Melegakan saluran pernafasan yang membengkak (lihat Anti Inflamasi) Anti Histamin Mencegah cetusan histamine (punca alahan) dalam badan, sesuai untuk mereka yang mempunyai alahan kepada makanan (makanan laut dsb) dan debunga, juga asma. Anti Bakteria Mengelakkan dari jangkitan E-coli, V cholera dan shigella, mengubati cirit birit, sesuai untuk kesihatan dalam perut dan usus, mengatasi masalah bau mulut, tonsil Anti Arthritis Lihat Anti Inflamasi Penyakit Wanita Membetulkan putaran haid, memperbanyak air susu ibu, meningkatkan tenaga, meningkatkan kesuburan Merawat Saluran Perkumuhan Merawat jangkitan pundi kencing, melawaskan perkumuhan Anti Parasit Membunuh cacing dalam perut, juga sesuai untuk kanak-kanak (lebih dari 5 tahun) Meningkatkan Daya Ingatan Mempunyai asid omega 6 dan asid omega 3 yang baik untuk otak dan kecerdasan Merawat Tenaga Batin Impotensi, meningkatkan tenaga seksual (untuk lelaki dan wanita) Mengecutkan KETUMBUHAN (Anti – Tumor) Sesuai untuk mereka yang mempunyai ketumbuhan, kanser, tumor dan lain-lain. Mengawal Kolestrol dan Kadar GULA dalam darah Seperti suplemen lain, habbatus sauda harus diamalkan secara berterusan dalam kehidupan seharian untuk anda mendapatkan kesan yang optimum.

Read more
Go to Shop
BARAKA 1 kotak Kapsul 450g Habbatus Sauda
RM 9.80
Shopee

Kapsul Baraka 450g Habbatus Sauda Baraka 450mg Habbatus sauda adalah produk keluaran Pharco Pharmaceuticals ALEXANDRIA dari Mesir. Manakala Habbatus- Sauda di dalam Baraka 450mg ini ditanam di Habsyah. Asal-usul Habbatus-Sauda Habbatus-sauda umpama rumput kecil, mempunyai batang yang tingginya lebih kurang setengah hasta & mengeluarkan bunga berwarna biru. Di dalamnya terdapat biji yang berwarna hitam. Tumbuhan ini banyak terdapat di Negara Arab. Ia telah pun dikenali sejak ribuan tahun yang lalu & digunakan secara meluas oleh masyarakat India, Pakistan & Timur Tengah untuk mengubati pelbagai penyakit. Tanaman ini telah pun dimanfaatkan sejak perkembangan awal agama Islam dahulu. Habbatus-Sauda turut dikenali dengan panggilan black seed, black caraway, natura seed, jintan hitam, black cumin, nigella sativa & kaluduru. Kajian Perubatan : Sejak tahun 1959, lebih dari 200 kajian dihasilkan oleh university di peringkat antarabangsa & artikel yang dikeluarkan oleh pelbagai jurnal perubatan telah menunjukkan penemuan yang baik bagi menyokong khasiat tradisional Habbatus-Sauda yang telah direkodkan sejak 2 tahun lalu. Berikut ialah sebahagian dari kajian & artikel perubatan tentang Habbatus-Sauda : Ibnu Sina : Habbatus-Sauda merangsang tenaga & membantu memulihkan kepenatan & semangat. (Buku Ibnu Sina “Canon of Medicines”) Ibnu Qayyim : Habbatus-Sauda berupaya memulihkan penyakit seperti batuk, bronkitis, masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti jerawat, sakit senggugut & haid, menambah susu badan wanita, menambah pengaliran air liur & sebagainya. (Buku Ibnu Qayyim “Medicine of the Prophet”) Dr Ahmad Elkadi : Beliau telah membuat kajian & mendapati Habbatus-Sauda mempertingkatkan daya tahan sakit. Antara bahan-bahan kandungan Habbatus-Sauda ialah Fixed Oil (satured & unsaturated), minyak-minyak asas (sterol, thymohydroquinone, carvone, limonine, cymene), Alkaloids, Saponin & Asid Amino. Professor G.Rietmuller : Bahan ekstrak Habbatus-Sauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem imunisasi badan & boleh digunakan sebagai “bio-regulator”. (Professor G.Rietmuller, Director of Institute of Immunology, University of Munich, Germany) Dr Ahmad El-Qadi (Islamabad, Pakistan) & Dr Usama Qandil (Florida, USA) : Pengambilan 1gm Habbatus-Sauda sebanyak 2 kali sehari mempunyai kesan peningkatan yang mengagumkan terhadap fungsi imuniti badan. Penemuan ini dianggap penting untuk memungkinkan penggunaan Habbatus-Sauda sebagai bahan peningkatan imuniti semulajadi badan untuk rawatan kanser, AIDS & penyakit-penyakit yang lain berkaitan kekurangan imuniti badan. Cara Makan Baraka 450mg Habbatus sauda : 2 kapsul setiap pagi atau malam

Read more

Baraka Malaysia

Find discounts up to 68% for Baraka products only on iPrice! Black Seed Oil 100ml, Starter Pack- Handcrafted USA Neti Pot & 2 oz Mineral Salt Rinse (Blue) and Dry Nose 1 oz- Nasal Moisturizer - 4 Organic Essential Oils in Sesame Oil Base (1) are topselling products from Baraka Malaysia that you can find on iPrice.  If your budget range is RM 8.00 - RM 261.00, then Baraka products with an affordable price list are perfect for you! With Skin Care, Supplements and Groceries, you can find a myriad of products from Baraka Malaysia that would suit you.  Black are amongst the most popular colours from Baraka Malaysia. Find one that matches your personal style!